Weekoverzicht: Rotterdamse initiatieven, innovaties en internationale samenwerking

Ambtsreis Brussel: Gevolgen van arbeidsmigratie bespreken
28 en 29 januari
Wethouder Tim Versnel reist op 28 en 29 januari samen met wethouder Balster (Den Haag) en wethouder Toub (Eindhoven) naar Brussel. Tijdens deze reis bespreken zij met Europese organisaties en Europarlementariërs de gevolgen van arbeidsmigratie.
Het doel van het bezoek is het aandragen van mogelijke verbeterpunten in beleid, wet- en regelgeving of nieuwe samenwerkingsvormen. Hierbij ligt de focus op het aanpakken van stedelijke kansen en uitdagingen, geïnspireerd door de Rotterdamse aanpak EU-arbeidsmigratie en signalen uit de wijken.
Meer informatie:
Sjan Clabbers, bestuursvoorlichter wethouder Versnel
Tel: 06 14 42 96 84
Bekendmaking nieuwe stadsdichter van Rotterdam
Donderdag 30 januari, 17.30 uur – Bibliotheek Rotterdam
Op donderdag 30 januari onthult wethouder Said Kasmi (o.a. Cultuur) de nieuwe stadsdichter van Rotterdam. Tijdens dit evenement wordt stadsdichter Elfie Tromp bedankt voor haar inzet gedurende de afgelopen twee jaar.
De avond begint met de laatste uitvoering van Tromps muzikale poëzieperformance “Het ligt aan waar je staat”, waarin zij samen met muzikanten Keimpe de Jong en Bruno Ferro Xavier da Silva haar stadsgedichten presenteert. Na de performance wordt de nieuwe stadsdichter bekendgemaakt.
Aanmelden:
Kom naar deze feestelijke avond en ontdek wie de nieuwe stadsdichter van Rotterdam wordt! Meld je aan via:
Eventbrite - Nieuwe stadsdichter Rotterdam
Meer informatie:
Ekin Yazbahar, bestuursvoorlichter wethouder Said Kasmi
Tel: 06 13 42 83 89
Werkbezoek aan Delft Offshore Technologies (DOT) B.V.: Innovatief boren met minimale impact
Vrijdag 31 januari, 12.30-13.30 uur – Schieweg 15c, Delft
Wethouder Zeegers (o.a. Klimaat & Bouwen) bezoekt vrijdag het innovatieve bedrijf Delft Offshore Technologies (DOT). DOT heeft een geavanceerde boortechniek ontwikkeld waarmee met minimale impact op de omgeving kabels kunnen worden gelegd.
De techniek, waarbij een stalen mantelbuis direct achter de boorkop wordt uitgerold, is bijzonder geschikt voor gevoelige natuurgebieden of stedelijke omgevingen. De techniek kan zelfs over afstanden tot 30 kilometer worden toegepast.
DOT wordt ondersteund door het Rotterdamse programma Smart Energy Systems (SES), dat innovatieve oplossingen stimuleert binnen de energietransitie. Samen onderzoeken DOT en de gemeente Rotterdam hoe deze techniek kan worden ingezet voor de aanleg van energie-infrastructuur in de stad.
bron: Gemeente Rotterdam Persbericht









Ontvang gratis het laatste nieuws
Altijd up-to-date blijven van het laatste nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief met het laatste nieuws!